Maak gratis een profiel aan

Datingtips

Wie zich inschrijft op een datingsite zal mogelijk verschillende vragen hebben. Om je op weg te helpen, geven we je onderstaand enkele nuttige datingtips.

1. Oproep

Online dating begint bij het aanmaken van een gratis inschrijving op onze datingwebsite. Daten via Relatieplanet is eenvoudig, veilig en betrouwbaar. Vul je persoonsprofiel zo volledig mogelijk in. Omschrijf kort en krachtig wie je bent, wat je in een ander zoekt en wat voor beeld jij bij een goede relatie hebt. Plaats naast een oproep één of meer recente foto’s die een goed beeld van jezelf geven. Je kan deze eventueel "op verzoek" zichtbaar maken voor anderen. Met een foto krijg je ongeveer 10 keer meer reacties dan zonder foto. Wijzig regelmatig je oproep en foto’s om je blijvend te onderscheiden van andere leden en jezelf vernieuwend onder de aandacht te blijven brengen.

2. Match

Laat je je vinden of ga je zelf actief op zoek naar een match? Vul het matchprofiel in, bekijk je zoekresultaten op overeenkomsten en verstuur persoonlijk geschreven berichten. Houd het kort en bondig. Bij wederzijdse interesse kun je elkaar meer vragen en vertellen. Relatieplanet biedt de mogelijkheid voor chatten in de vorm van het versturen van berichten.

3. Bellen

Berichten via de chat uitwisselen is leuk, maar natuurlijk geeft dat niet meer dan dan een globale, eerste indruk. Heb je een positief beeld kunnen vormen van je match? Nodig de ander uit voor een telefoongesprek. Op deze wijze kun je elkaars stem horen en bepalen of je je bij de ander op je gemak voelt.

4. Ontmoeten

Spreek een eerste keer af op neutraal terrein. Deze ontmoeting hoeft niet lang te duren, het gaat om een goede eerste indruk. Drink een kop koffie in een restaurant, plan een lekkere lunch of maak een wandeling door het stadscentrum. Ben je na afloop positief? Spreek dit naar de ander uit. Bracht de date je niet wat je ervan verwacht had, geef dit dan ook eerlijk aan. Zo weet je van elkaar waar je aan toe bent. Meerdere dates geven de beste indruk. Bij een eerste date ben je allebei mogelijk een beetje zenuwachtig en kijk je nog de kat uit de boom.

5. Geef niet op

Heeft je date je niet gebracht wat je ervan verwacht had? Geef niet op! Die match bestaat echt wel, ook voor jou! Soms heb je meerdere dates nodig om die leuke man of vrouw te vinden. Heeft Relatieplanet die leuke match opgeleverd, dan ontvangt onze redactie graag een reactie voor onze succesverhalen pagina. Op deze wijze kun je je liefde vastleggen en je ervaringen met andere singles delen.

6. Online dating niks voor jou?

Relatieplanet biedt meer, veel meer. Relatieplanet organiseert regelmatig singlesfeesten. Ook organiseren we regelmatig verschillende leuke andere events. Ontmoet tijdens een borrel, wijnproeverij, filmavond of etentje een leuke vrouw of man.

7. Tip voor veilig daten:

Wij adviseren onze leden om in eerste instantie enkel gebruik te maken van ons berichtensysteem op de site en pas contactgegevens uit te wisselen op het moment dat je iemand beter kent en vertrouwt. Reden hiervan is dat wij wél controle hebben over het contact op onze site en zodoende onze gebruiksvoorwaarden kunnen handhaven, maar dit niet het geval is voor het contact dat buiten onze site om gaat.

Meer datingtips

Vind je daten en het vinden van die leuke man of vrouw niet zo eenvoudig? Kijk dan eens op het Relatieplanet weblog voor tips en advies. Vragen over je inschrijving en het gebruik van Relatieplanet? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 088-5052505. Onze klantenservice is dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00 uur. Een vraag stellen via klantenservice@relatieplanet.nl kan natuurlijk ook.

Schrijf je gratis in