Maak gratis een profiel aan

Wandelen in Zuid Kennemerland = VOL

Zondag 27 januari

Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is sinds 1995 één van de 20 nationale parken in Nederland, parels van de Nederlandse natuur. In het uitgestrekte bos- en duingebied tussen Haarlem en IJmuiden kun je heerlijk dwalen. Er zijn veel korte routes uitgezet maar met dit evenement ga je al wandelend verschillende routes aan elkaar knopen en ontdekken wat dit gebied te bieden heeft.
 

Deze wandeling is een zogenaamde struinwandeling en is echt bedoeld om te genieten van de natuur. De planning ligt niet 100% vast, maar wordt bepaald door wat je onderweg tegenkomt. Zo ga je af en toe van de gebaande paden af om even een mooi uitzicht mee te pikken, dat leuke laantje in te slaan of het bos in te wisselen voor hei of duinen. Struinwandelingen wandelingen zijn daarom uitermate geschikt voor natuurliefhebbers. Als je een kilometervreter bent of alleen komt om te kletsen, dan is deze wandeling waarschijnlijk niet geschikt voor jou. Want juist stilte en observeren zorgen ervoor dat je de natuur in volle glorie kunt beleven. Wel maak je een stop bij een leuk cafe of restaurant, zodat er naar hartelust gepraat kan worden over alles wat er onderweg gezien is.


Het is verstandig om zelf wat eten en drinken mee te nemen voor onderweg. Ook wordt aangeraden om goede, stevige wandelschoenen aan te trekken. Ben je benieuwd geworden naar deze bijzondere wandeltocht? Boek vandaag nog en wees verzekerd van een plekje!

 

Boek hier